ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Οχι αλλο κάρβουνο .....
Να που ακόμα και σήμερα,μετά απο δυο αποφάσεις δικαστικές στις οποίες αποδείχτηκε οτι ο Αρτέμης Σώρρας εχει ''παρκάρει'' τα 600 δις κανονικά και με τον ΝΟΜΟ.... ο υπουργός δικαιοσύνης ψεύδεται και ο Νίκος Χατζηνικολάου κάνει για αλλη μια φορα τον Κινέζο....!!!!
Για άλλη μια φορά πολιτικοί και δημοσιογραφοι,υποτιμούν την νοημοσύνη των Ελλήνων, με τις ευλογίες βεβαίως,βεβαίως των Μ.Μ.Ε, που  διαμορφώνουν την πραγματικοτητα οπως τους βολεύει....!!!
Ο ενας μιλάει για την αναίρεση υπέρ του νόμου και δίνει την εντύπωση οτι αναιρέθηκε η απόφαση και ο άλλος δεν ξέρει τίποτα.......
Που να βρει χρονο να κανει μια ερευνα....
Κλικ κανεις και ...τσουπ...!!!!!

Γενικά χαρακτηριστικά – Συνέπειες:
Η αναίρεση υπέρ του νόμου είναι ένα είδος αναίρεσης. Όπως και η κανονική αναίρεση, έτσι και αυτή μπορεί να ασκηθεί μόνο για τους λόγους που αναφέρονται περιοριστικά στον νόμο και μόνο για νομικά ζητήματα. Οι κυριότεροι λόγοι αναίρεσης είναι η παράβαση νόμου (κακή ερμηνεία-εφαρμογή του νόμου) τόσο ουσιαστικού όσο και δικονομικού από το δικαστήριο, η αναρμοδιότητά του να δικάσει την υπόθεση που δίκασε, η παράνομη σύνθεση/συγκρότησή του. Η εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών δεν είναι ποτέ λόγος αναίρεσης. Στην αναιρετική δίκη δεν εξετάζονται τα πραγματικά περιστατικά, γίνονται "ανέλεγκτα" δεκτά έτσι όπως τα δέχτηκε το δικαστήριο της ουσίας. Η αναιρετική δίκη αφορά μόνο ζητήματα ερμηνείας του νόμου.
Επειδή η αναίρεση υπέρ του νόμου επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς προθεσμίας και κατά παρέκκλιση από τους γενικούς κανόνες, δεν επηρεάζει το κύρος της απόφασης κατά της οποίας στρέφεται. Αν δηλαδή ο Άρειος Πάγος δεχθεί ότι έσφαλε η προσβαλλόμενη απόφαση και είναι αναιρετέα, η απόφασή του αυτή δεν έχει έννομες συνέπειες για τους διαδίκους. Η εσφαλμένη απόφαση εξακολουθεί να δεσμεύει τους διαδίκους (να αποτελεί δεδικασμένο για αυτούς). Η υπόθεση, σε αντίθεση με την κανονική αναίρεση, δεν αναπέμπεται στα δικαστήρια της ουσίας για να ξαναδικαστεί. Η απόφαση του Αρείου Πάγου ξεκαθαρίζει το ζήτημα για το μέλλον, σε περίπτωση που ανακύψουν παρόμοιες υποθέσεις στα δικαστήρια.
Δεν επηρεάζει το κύρος της απόφασης κατά της οποίας στρέφεται.!!!!
Δίκαιος...άλλα και δικαίως ο Αρτέμης τα λέει ολα, σε άλλο ενα ηχητικό του μήνυμα που ειναι δυνατή φάπα,σφαλιάρα,χαστούκι οτι θες πες... στους σύγχρονους τυράννους της Ελλάδας μας...!!!!