ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΔΕΝΔΙΑΣ: ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΟΖ

ΔΕΝΔΙΑΣ: ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΟΖ







 ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ  « Η Τουρκία κοντεύει να "γκριζάρει" το μισό Αιγαίο».
Προσθέτει δε πως για να αποφύγουμε μία σύγκρουση πρέπει να τους «πείσουμε ότι αν έμπρακτα παραβιάσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για όλα».
ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ? ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ  ( ΜΝΗΜΟΝΙΑ ) ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ? ΟΤΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΑΜΕΤΑΚΛΕΙΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ? 
Το περίφημο άρθρο 14 της Δανειακής Σύμβασης που δημοσιεύουμε,είναι νομίζουμε απολύτως διαφωτιστικό. Έχουμε δεχτεί τα πάντα! Πρώτα απ΄ όλα αν κάτι πάει στραβά στην όλη διαδικασία οι διαφορές μας με τον ή τους δανειστές δεν θα εξεταστούν από την ελληνική Δικαιοσύνη ,αλλά από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σύμβαση διέπεται από το αγγλικό δίκαιο.
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον ,αλλά …και σοκ θα πάθετε διαβάζοντας τα όσα προβλέπονται στη παράγραφο 5 του άρθρου 14 :
“…ο Δανειολήπτης (σ.σ η Ελλάδα, δηλαδή) αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει ,όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία…” .Το κείμενο είναι έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολο να διαβαστεί και να κατανοηθεί. Ωστόσο δεν μπορεί αυτό να αποτελέσει δικαιολογία για όσους βουλευτές τις τελευταίες ημέρες δήλωσαν απερίφραστα ότι …δεν ξέρουν τι υπέγραψαν ...






Η διασφάλιση και προστασία του Εθνικού Συμφέροντος (και στις δύο μορφές του) είναι εκ του νόμου (του Εθνικού και Διεθνούς) αναφαίρετο και εκούσια μη-αποποιήσιμο (μη-παραιτήσιμο) για κάθε Έλληνα. Αντίθετα, η παράβαση του Εθνικού Συμφέροντος ιδιαίτερα της πρώτης μορφής του (αυτό της Εθνικής Κυριαρχίας), αλλά υπό προυποθέσεις, και της δεύτερης μορφής του , στοιχειοθετούν το έγκλημα της Εσχάτης Προδοσίας, κατά τις διατάξεις των άρθρων 134, 134Α ΠΚ.

Συνωμοσία υπάρχει όταν δύο ή περισσότεροι συναποφασίσουν να τελέσουν πράξη εσχάτης προδοσίας ή αναλάβουν αμοιβαία υποχρέωση να τελέσουν τέτοια πράξη.
Το άρθρο 108 του Συντάγματος, αναφέρεται στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.
Εθνική Κυριαρχία είναι η Ανωτάτη Δικαιακή Αρχή όλων των κρατών του Πλανήτη μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο και την ίδρυση των εθνικών κρατών.