ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΔΙΕΥΡΥΝΘΗΚΕ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ?


ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η ΑΓΓΛΙΚΗ OXFAM Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΥΞΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΩΣ ULTRA RICH ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΑΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ Η ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.


ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η OXFAM

Από την έναρξη της πανδημίας, οι δέκα μεγαλύτεροι κροίσοι είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται από τα 700 δισεκατομμύρια στα 1,5 τρισεκατομμύρια, χάρη στην αύξηση των τιμών μετοχών και ακινήτων, που έχει διευρύνει το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης.

Οι 10 πλουσιότεροι- που είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται κατά 15.000 το δευτερόλεπτο ή 1,3 δισεκατομμύρια την ημέρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας- πλέον κατέχουν έξι φορές μεγαλύτερο πλούτο από το φτωχότερο 40% (3,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι).

Μάλιστα, σύμφωνα με την οργάνωση, αυτοί οι δέκα θα χρειάζονταν 414 χρόνια προκειμένου να δαπανηθεί η αθροιστική περιουσία τους, ξοδεύοντας ένα εκατομμύρια δολάρια ο καθένας τους, ημερησίως.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, επιπλέον 163 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγήθηκαν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η ανισότητα συμβάλει στον θάνατο τουλάχιστον 21.300 ανθρώπων κάθε ημέρα, ένα άτομο κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την έκθεση της Oxfam. Η οργάνωση εκτιμά ότι 5,6 εκατομμύρια κάτοικοι φτωχών χωρών πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της έλλειψης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, ενώ η πείνα κοστίζει πάνω από 2,1 εκατομμύρια ζωές ετησίως.

Η Oxfam προβλέπει ότι έως το 2030 3,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν με λιγότερα από 5,50 δολάρια την ημέρα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΙΜΟ ΠΛΕΟΝ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Μ.Κ.Ο ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ. 




Ο Ίλον Μασκ (μεταγράφεται συχνά και ως Έλον Μασκ), πλήρες όνομα Ίλον Ριβ Μασκ (Elon Reeve Musk), γεννήθηκε στη Πρετόρια στις 28 Ιουνίου του 1971. Είναι επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Νότια Αφρική με νοτιοαφρικανική, καναδική και αμερικανική υπηκοότητα, καθώς και μηχανικός όπως επίσης και εφευρέτης.

Ο Μασκ είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικής ανάπτυξης για την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX, της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής, καθώς και ο γενικός Διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων και ενεργειακών συστημάτων Tesla, Inc. (πρώην Tesla Motors), και πρόεδρος της εταιρείας φωτοβολταϊκών συστημάτων SolarCity. Είναι επίσης ιδρυτής της εταιρείας Neuralinkπου διερευνά τη συμβίωση ανθρώπου-τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και της εταιρείας συστημάτων διάνοιξης σηράγγων The Boring Company, ενώ ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα ως συνιδρυτής

των εταιριών Zip2 και PayPal.Ανάμεσα στις διάφορες δραστηριότητες του, έχει επίσης οραματιστεί ένα σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας με την ονομασία Hyperloop, έχει προτείνει ένα υπερηχητικό αεροσκάφος με ηλεκτρική προώθηση, καθώς επίσης είναι και ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της εξερεύνησης και αποίκισης του πλανήτη Άρη.




Ο Τζέφρυ Μπέζος (Jeffrey Preston Jorgensen, 12 Ιανουαρίου 1964), γνωστός ως Τζεφ Μπέζος, είναι Αμερικανός επιχειρηματίας της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου, επενδυτής και επιστήμονας της πληροφορικής. Είναι γνωστός ως ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com, της μεγαλύτερης λιανεμπορικής εταιρείας στον κόσμο με πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου. Η εταιρεία ξεκίνησε ως διαδικτυακή εταιρεία εμπορίας βιβλίων και επεκτάθηκε σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών. Η Amazon.com αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων και τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών υποδομής, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Amazon.

Τα υπόλοιπα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα του Μπέζος, περιλαμβάνουν την αεροδιαστημική και τις εφημερίδες. Είναι ο ιδρυτής και κατασκευαστής της εταιρείας "Blue Origin", (ιδρύθηκε το 2000) η οποία πραγματοποίησε δοκιμαστικές πτήσεις στο διάστημα που ξεκίνησαν το 2015 και κάνοντας σχέδια για διαστημικές πτήσεις ανθρώπων, τα οποία ξεκίνησαν το 2015.



Ο Μπερνάρ Ζόε Ετιέν Αρνό (Γαλλικά: bɛʁnaːʁ aʁno, γεννημένος 5 Μαρτίου του 1949) είναι Γάλλος επιχειρησιακός μεγιστάνας, επενδυτής και συλλέκτης έργων τέχνης.Ο Αρνό είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, της μεγαλύτερης εταιρείας πολυτελείας στον κόσμο.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ο Άρνο επένδυσε σε μια ποικιλία διαδικτυακών εταιρειών, όπως Boo.com, Libertysurf και Zebank. Ο Άρνο επένδυσε επίσης στη Netflix το 1999

Το 2007, η Blue Capital ανακοίνωσε ότι ο Αρνό μαζί με άλλους συνεργάτες του κατέχουν το 10,69% των μετοχών της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Γαλλίας και του δεύτερου μεγαλύτερου διανομέα τροφίμων Carrefour παγκοσμίως.

Το 2008 αγόρασε την εταιρεία κατασκευής γιοτ πολυτελείαςPrincess Yachts για 253 εκατομμύρια ευρώ


Ο Γουίλλιαμ Χένρυ "Μπιλ" Γκέιτς (William Henry "Bill" Gates III, 28 Οκτωβρίου 1955) είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, επενδυτής, προγραμματιστής υπολογιστών, και εφευρέτης. Το 1975, ο Γκέιτς και ο Πολ Άλεν συνίδρυσαν την εταιρεία Microsoft, η οποία εξελίχτηκε στην μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Microsoft, ο Γκέιτς έχει διατελέσει πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής αρχιτέκτονας λογισμικού. Μέχρι τον Μάιο του 2014 ήταν ο μεγαλύτερος φυσικός μέτοχος της εταιρείας.

Ο ερχομός της νέας χιλιετίας βρίσκει τον Μπιλ Γκέιτς και τη σύζυγό του Μελίντα να δημιουργούν το ίδρυμα "Bill & Melinda Gates Foundation", μια ανθρωπιστική οργάνωση, σκοπός της οποίας είναι η καταπολέμηση ασθενειών, όπως το AIDS αλλά και η ελονοσία, κυρίως στον Τρίτο Κόσμο. Ο Μπιλ Γκέιτς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το 2008 παραχώρησε την προεδρία της Microsoft στη σύζυγό του Μελίντα και αφιερώνεται στο φιλανθρωπικό του έργο. Η εταιρεία του, παρά το ότι κατηγορείται συχνά (και καταδικάζεται) για παραβιάσεις των αντιμονοπωλιακών νόμων, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, είναι ο σχεδόν κυρίαρχος στα λειτουργικά συστήματα (Λ.Σ.) των προσωπικών υπολογιστών διότι έρχονται προ-εγκαταστημένα για κάποιο λόγο. ωστόσο είναι δυνατή η αντικατάσταση με άλλη έκδοση ή με τελείως άλλο Λ.Σ. ή την επανεγκατάστασή τους.


Ο Λόρενς Τζόζεφ Έλισον (γεννημένος στις 17 Αυγούστου 1944) είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και επενδυτής που είναι συνιδρυτής, εκτελεστικός πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας (CTO) και πρώην διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Oracle Corporation .

Σε απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ο Έλισον έκανε μια αμφιλεγόμενη προσφορά να δωρίσει λογισμικό στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση που θα της επέτρεπε να δημιουργήσει και να εκτελέσει μια εθνική βάση δεδομένων ταυτότητας και να εκδώσει δελτία ταυτότητας .

Το 2007 ο Έλισον υποσχέθηκε 500.000 $ για να ενισχύσει ένακοινοτικό κέντρο στο Sderot του Ισραήλ , αφού ανακάλυψε ότι το κτίριο δεν ήταν οχυρωμένο έναντι επιθέσεων με ρουκέτες. Άλλες φιλανθρωπικές δωρεές από τον Έλισον περιλαμβάνουν μια δωρεά 10 εκατομμυρίων δολαρίων στους Φίλους των Άμυνας του Ισραήλ το 2014. Το 2017 ο Έλισον δώρισε ξανά στους Φίλους των Άμυνας του Ισραήλ, αυτή τη φορά για 16,6 εκατομμύρια δολάρια.

Το Ιατρικό Ίδρυμα Ellison , ένα Ιδιωτικό Μη λειτουργικό Ίδρυμα 501(c)(3) , ιδρύθηκε το 1997 και βρίσκεται στην Bethesda του Μέριλαντ . Το ίδρυμα υποστήριξε την έρευνα στους ακόλουθους τομείς πειθαρχίας: βιοϊατρική έρευνα για τη γήρανση , ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία και αναπηρίες. Η μεγάλη φιλανθρωπική υποστήριξή της προήλθε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Oracle , Λάρι Έλισον . Από το 2007, το Ίδρυμα κατείχε 1,3 εκατομμύρια μετοχές της Oracle Corporation .

Το ίδρυμα ταξινομείται ως NTEE T99—Other Philanthropy, Voluntarism, and Grantmaking Foundations NEC

Από το 1998 το Ιατρικό Ίδρυμα Ellison έχει ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση θεμελιωδών ερευνών σχετικά με τη βιολογία της γήρανσης.



Ο Λάρρυ Πέιτζ (Lawrence "Larry" Page, 26 Μαρτίου 1973) είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και συνιδρυτής της μηχανής αναζήτησης Google, μαζί με τον Σεργκέι Μπριν. Είναι διευθύνων σύμβουλος της Alphabet Inc, μητρική εταιρεία της Google και άλλων εταιρειών που ανήκαν στην Google.


Ο Σεργκέι Μπριν (Sergey Brin, Серге́й Миха́йлович Брин, 21 Αυγούστου 1973) είναι Ρώσος-Αμερικανός επιχειρηματίας, μηχανικός υπολογιστών και συνιδρυτής της μηχανής αναζήτησης Google, μαζί με τον Λάρρυ Πέιτζ. Είναι ο πρόεδρος της Alphabet Inc, μητρική εταιρεία της Google και άλλων εταιρειών που ανήκαν στην Google.


Ο Μαρκ Έλιοτ Ζάκερμπεργκ (αγγλικά: Mark Elliot Zuckerberg, 14 Μαΐου 1984) είναι Αμερικανός εβραϊκής καταγωγής προγραμματιστής, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, γνωστός για τη δημιουργία του Facebook μαζί με τους Εντουάρντο ΣάβερινΝτάστιν Μόσκοβιτς και Κρις Χιούζ, συμφοιτητές του στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.


Ο Steven Anthony Ballmer ( / ˈ b ɔː l m ər / ; 24 Μαρτίου 1956) είναι Αμερικανός επιχειρηματίας και επενδυτής που υπηρέτησε ως διευθύνων σύμβουλος της Microsoft από το 2000 έως το 2014. Είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης του οι Λος Άντζελες Κλίπερς της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (NBA).

Η θητεία και η κληρονομιά του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft έτυχαν μικτής υποδοχής, με την εταιρεία να τριπλασιάζει τις πωλήσεις και να διπλασιάζει τα κέρδη, αλλά να χάνει την κυριαρχία της στην αγορά και να χάνει τις τάσεις της τεχνολογίας του 21ου αιώνα , όπως η άνοδος των smartphone με τη μορφή iPhone και Android .


Ο Ουόρεν Έντουαρντ Μπάφετ (αγγλικά: Warren Edward Buffett, 30 Αυγούστου 1930) είναι Αμερικανός μεγιστάνας, επενδυτής και φιλάνθρωπος με καταγωγή από την Όμαχα της Νεμπράσκα. Θεωρείται ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους επενδυτές στον κόσμο, και είναι ο προεδρεύων, γενικός διευθυντής και κύριος μέτοχος της εταιρείας διαχείρισης μετοχών Berkshire Hathaway.

Ο Μπάφετ είναι επίσης προβεβλημένος φιλάνθρωπος, και έχει υποσχεθεί να δώσει το 99% της περιουσίας που έχει συσσωρεύσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς κυρίως μέσω του ιδρύματος Γκέιτς του Μπιλ Γκέιτς και της συζύγου του. Έχει ενεργή παρουσία ως προς τα πολιτικά δρώμενα, με την πιο πρόσφατη στήριξη του να είναι προς την Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.


Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΟΙ ΚΑΤΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΣ ...

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο "OXFAM" Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ, ΜΕ ΤΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.


Η Oxfam είναι μια βρετανική συνομοσπονδία 21 ανεξάρτητων φιλανθρωπικών οργανώσεων που επικεντρώνονται στην ανακούφιση της παγκόσμιας φτώχειας , που ιδρύθηκε το 1942 και ηγείται η Oxfam International.

ΠΩΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Μ.Κ.Ο ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ" ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΔΩΡΕΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙ...


ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΤΩΝ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΩΝ" ΕΡΓΩΝ Η Μ.Κ.Ο ΑΥΤΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ.

12.02.2018

Με παύση χρηματοδότησης απειλεί το Λονδίνο την Oxfam

Η βρετανική κυβέρνηση απειλεί να σταματήσει την κρατική χρηματοδότηση προς την Oxfam, εκτός αν η μη κυβερνητική οργάνωση καταδείξει τους υπεύθυνους για το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης στην Αϊτή.

Ένας ανώτερος υπάλληλος δήλωσε στον Guardian πως η Ντάουνινγκ Στριτ είχε εκφράσει τις ανησυχίες της για το «προκλητικό πλαίσιο χρηματοδότησης» της φιλανθρωπικής οργάνωσης και πριν τις τελευταίες αποκαλύψεις.

Η Oxfam βρίσκεται αντιμέτωπη με θύελλα επικρίσεων μετά τη δημοσίευση την Παρασκευή πληροφοριών κατά τις οποίες στελέχη της πλήρωναν νεαρές πόρνες στην Αϊτή το 2011 ενώ βρίσκονταν σε αποστολή αρωγής προς τους σεισμοπαθείς μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στη χώρα της Καραϊβικής το 2010.

Το Λονδίνο προειδοποίησε γενικότερα τις ανθρωπιστικές οργανώσεις ότι θα χάνουν τις χρηματικές ενισχύσεις που τους χορηγούνται, εάν δεν λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη του προσωπικού τους.


8 Απριλίου 2021

Βρετανία: Τέλος η κρατική χρηματοδότηση στην Oxfam μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Την κρατική χρηματοδότηση της Oxfam διέκοψε η βρετανική κυβέρνηση, καθώς η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ανέστειλε τη συνεργασία της με εργαζόμενους της ομάδας της στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, έπειτα από καταγγελίες εναντίον τους για σεξουαλική βία και παρενοχλήσεις.

«Όλες οι οργανώσεις που ζητούν βοήθεια από τη Βρετανία πρέπει να τηρούν αυστηρούς κανόνες προστασίας οι οποίοι απαιτούνται προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια των ατόμων με τα οποία εργάζονται», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας.

«Με δεδομένες τις πρόσφατες πληροφορίες που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της Oxfam να πληροί αυτούς τους κανόνες, δεν εξετάζουμε νέα χρηματοδότηση της Oxfam μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά», πρόσθεσε.

Η ΜΚΟ ανακοίνωσε την Παρασκευή την αναστολή της συνεργασίας της με «δύο μέλη της ομάδας της Oxfam στη ΛΔ Κονγκό στο πλαίσιο εξωτερικής έρευνας που διεξάγεται, και η οποία ξεκίνησε τον προηγούμενο Νοέμβριο για τις καταγγελίες περί κατάχρησης εξουσίας, κυρίως παρενοχλήσεων και σεξουαλικών επιθέσεων».

Το 2018 είχε ξεσπάσει σκάνδαλο στη ΜΚΟ μετά τα σεξουαλικά εγκλήματα για τα οποία κατηγορήθηκαν κάποιοι εργαζόμενοί της στην Αϊτή, που είχαν μεταβεί στη χώρα μετά τον σεισμό του 2010.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Times», 22 πρώην και νυν εργαζόμενοι της Oxfam απέστειλαν τον Φεβρουάριο επιστολή δέκα σελίδων στη διεύθυνση της ΜΚΟ, στην οποία αναφέρονταν με λεπτομέρειες σε καταγγελίες για διαφθορά, απάτη, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις, απειλές και εκφοβισμό εναντίον ένδεκα ατόμων.

Πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα αναφέρουν ότι η διεύθυνση της Oxfam είχε ενημερωθεί επανειλημμένα για τις καταγγελίες αυτές από το 2015.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται στη δημοσιότητες λίγες εβδομάδες αφού η Oxfam ανακοίνωσε ότι μπορεί και πάλι να λάβει κρατική επιχορήγηση, από την οποία είχε εξαιρεθεί μετά το σκάνδαλο της Αϊτής.

Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η Oxfam είναι ενεργή στη ΛΔ Κονγκό από το 1961 και έχει παρουσία σε έξι επαρχίες της χώρας.

Η ΜΚΟ ανακοίνωσε το 2020 το κλείσιμο 18 γραφείων της και την κατάργηση σχεδόν 1.500 θέσεων εργασίας εξαιτίας της μείωσης των εσόδων της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.


Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΩΡΑ Μ.Κ.Ο ΕΧΕΙ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΡΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ "ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ" 

Η ανθρωπιστική απάντηση της Oxfam στην Ελλάδα

Από τον Ιανουάριο του 2015 περισσότερες από 1 εκατομμύριο γυναίκες , άνδρες και παιδιά που διέφυγαν από τον πόλεμο, τις διώξεις, τις φυσικές καταστροφές και τη φτώχεια εισήλθαν ή πέρασαν από την Ελλάδα αναζητώντας ασφάλεια και καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Εργαζόμαστε στο νησί Les b os , ένα από τα κύρια σημεία εισόδου στην Ευρώπη, ανταποκρινόμενοι στις επείγουσες ανάγκες των ανθρώπων που φτάνουν.

Η Oxfam ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2015, μέσω μιας ανθρωπιστικής παρέμβασης που παρέχει καθαρό νερό, εγκαταστάσεις υγιεινής, τρόφιμα και μη είδη διατροφής, καθώς η κατάσταση για τους ανθρώπους που φτάνουν παράνομα από την Τουρκία αυξήθηκε ραγδαία.

Από τον Απρίλιο του 2020, η Oxfam συνεργάζεται με και μέσω του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (GCR). Μέσω αυτής της συνεργασίας, διασφαλίζουμε υπηρεσίες άμεσης προστασίας και νομικής βοήθειας σε αιτούντες άσυλο στη Λέσβο. Μαζί, υποστηρίζουμε επίσης καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο.


ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η Μ.Κ.Ο ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΛΕΒΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ,ΑΦΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΑΡΧΙΚΑ...ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ : https://xronosnousfos.blogspot.com






ΠΗΓΗ


ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ


ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ













Ε.ΣΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6972053389,

esy.artemidos@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια